Movember

October 31, 2013 at 23:14

movember

 

Vele mannen scheren voorlopig niet hun bovenlip. Zij vragen hiermee aandacht voor prostaat- en teelbalkanker. Movember is een samenvoeging van ‘moustache’ en ‘november’, de snorrenmaand. Elk jaar krijgen ruim 10.000 Nederlandse mannen prostaatkanker en iedere dag sterven er meer dan zeven mannen aan de gevolgen van deze ziekte. Deelnemers aan Movember doorbreken het taboe rond gezondheidsproblemen met mannen door zich een maand lang niet te schamen voor hun snor. Het geld dat zij met hun gesponsorde snorren ophalen, komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek. Wat ooit begon in 1999 door een groepje vrienden in Adelaide in Australie, is wereldwijd uitgegroeid tot 1,1 miljoen deelnemers. Wil je een donatie doen, of ook je snor laten groeien, ga dan naar nl.movember.com

moustache

 En om de dames ook een kans te geven om mee te doen, hier wat Meri Meri snorren.

November moustache kleur

 

November moustache wrappers black

 

November moustache wrappers

Halloween

October 31, 2013 at 22:12

halloween-title

 

Laatste dag van oktober: Halloween. Het woord is afgeleid van ‘all hallows eve’, de avond voor Allerheiligen. Vooral in Amerika gaan kinderen in enge verkleed-pakken de huizen langs om te ‘tricky or treaten: snoep ophalen. Inmiddels wordt het ook steeds meer populair in Nederland. Vorig jaar dacht ik nog om een klein beetje Halloween producten in te kopen, maar dit jaar drie keer zoveel. En weer is het helemaal uitverkocht. Overal in het land zijn de bordjes, bekers, tasjes, rietjes, uitnodigingen verkocht. Ook het Meri Meri Haunted House staat ‘vrolijk’ in de Nederlandse huiskamers. Volgend jaar maar nog meer inkopen!

haunted-house                  haunted house

Zomer gaat over in de herfst

October 27, 2013 at 19:38

Buiten is het guur, de tuin ligt vol met bladeren en de regen tikt maar door. Dan denk ik terug aan de zomer, vakantie houdend in een safari tent bij de boer, bij Erfgoed Bossem. ‘s Ochtends wakker worden door het geloei van koeien, uitgebreid badderen in een houten wastobbe. Daarna rustig ontbijten met verse croissants en eieren van de kippen die daar loslopen. Overdag lekker wandelen, fietsen in de prachtige omgeving van Twente, wat is het daar mooi! En ‘s avonds barbecuen voor de tent.

Tegelijkertijd kreeg Meri Meri in deze zomer er een nieuwe serie bij: Happy Little Farm. Een Zweedse boerderij als centerpiece, met kip, varken, koe en paard in mooie pasteltinten. Verjaardagstasjes met dikke koeien en varkens erop, bordjes, bekers en servetten met geinige teksten zoals ‘oink, she goes moo’.  Cupcake set, taart schaal, slinger en zelfs een tafelkleed . Voor een verjaardag op een gure dag, zodat je weer even in de zomer waant.

 

kinderboerderij2kinderboerderij4

Eindelijk zomer!

July 7, 2013 at 07:34

Zaterdagochtend: op de fiets met rieten mand naar de markt in de Vesting. Eerst langs de groenteboer, voor heerlijk vers fruit en groenten. Vervolgens naar de kaasboer, voor die ene lekkere kaas en daarna naar de bakker, waar de kinderen altijd iets extra’s krijgen. Met nog een bos bloemen onder de arm en een pak stroopwafels verlaat ik de markt om vervolgens neer te ploffen bij Coffee Culture. Onder het genot van een heerlijke cappuccino, neem ik met mijn vriendin de week door. En als dan ook nog de zon schijnt en we op het terras kunnen zitten, dan waan ik me net in Parijs.

 

parisian-cupcake-kit

 

 

Morgen Valentijn! 13 Februari 2013

February 13, 2013 at 16:17

Welkom op onze blog. We hopen dat je veel plezier hebt met het lezen! Voor mij in de tuin nog een dikpak sneeuw, met hier en daar een groen puntje van sneeuwklokjes, crocussen en andere bollen. Laat het voorjaar maar komen! Morgen is het Valentijn en daarvoor heeft MeriMeri de leukste producten.

loverange