Wanneer je de trends in het zakelijke leven een beetje volgt, weet je waarschijnlijk als geen ander dat duurzaamheid al enkele jaren hip is. Steeds meer ondernemers beginnen met het verduurzamen van hun bedrijf. Dat is een slimme zet, want klanten kiezen vandaag de dag eerder voor een bedrijf dat aantoonbaar iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Tel daar ook nog eens bij op dat de Nederlandse overheid bedrijven in Nederland verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen in de Wet Milieubeheer en je hebt een gouden recept om ook te beginnen met groener werken. Om je een handje te helpen, lees je in dit artikel drie fijne tips om je bedrijf op een eenvoudige manier te verduurzamen.

Stap over op groene zakelijke energie

Een van de meest eenvoudige stappen die je kunt nemen, is de overstap op groene kleinzakelijke of grootzakelijke energie. De meeste Nederlandse ondernemers zijn niet anders gewend dan dat ze grijze stroom afnemen. Het regelen van groene energie werkt eigenlijk precies hetzelfde als het regelen van grijze energie. In Nederland vind je meerdere groene energieleveranciers die jou van duurzame zakelijke stroom kunnen voorzien. Heb je geen idee voor welk energiebedrijf je moet gaan? Begin dan met kleinzakelijk of grootzakelijk energie vergelijken met behulp van een zakelijke energievergelijker en je scoort binnen no time meerdere energiedeals voor een scherpe prijs. Uit dat overzicht kies je een passend energiecontract voor je onderneming. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar een energieleverancier met een interessante aanbieding, maar een energievergelijker werkt snel, efficiënt en onafhankelijk. Hierdoor ben je nauwelijks tijd kwijt aan het vinden van een goede energiedeal.

Wat dacht je van zakelijke zonnepanelen?

Beschik je al over groene zakelijke energie en ben je klaar voor de volgende stap? Of zie je het wel zitten om direct all the way te gaan? Schaf dan zakelijke zonnepanelen aan en begin met het zelf opwekken van zakelijke groene energie. Met behulp van een bepaald aantal zonnepanelen kun je je bedrijf bijna volledig zelfvoorzienend maken. Het voordeel van het hebben van eigen zonnepanelen is dat je je eigen groene stroom opwekt uit zonnestralen. Dit is gratis stroom, waardoor je de kosten van de zakelijke zonnepanelen er al binnen enkele jaren uit hebt. Wat ook goed is om te weten, is dat er diverse vergoedingen beschikbaar zijn vanuit de Nederlandse overheid voor ondernemers die over willen stappen op zonnepanelen. Op die manier worden zonnepanelen ineens heel goed te betalen. Mocht je dus nog twijfelen omdat je bang bent dat je het niet kunt betalen; check eens wat de mogelijkheden zijn en wie weet is het toch rendabel voor jouw bedrijf. Op Energie-Zakelijk.nl lees je alles over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Verduurzaam je kantoorpand en bespaar

Je kunt ook kleiner beginnen met het vergroenen van je onderneming. Wanneer je bijvoorbeeld nog geen geld hebt om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen, is de overstap op groene zakelijke energie ook al heel goed. Daarnaast kun je op een andere manier met duurzaamheid aan de slag gaan binnen je bedrijf. Schaf bijvoorbeeld geen nieuwe apparatuur aan maar ga voor refurbished laptops, desktops en smartphones. En kantoormeubels? Die kun je tegenwoordig ook gewoon heel eenvoudig bij de kringloop of een tweedehands kantoormeubelzaak aanschaffen. Vaak zijn ze als nieuw maar betaal je er veel minder voor én help je een handje aan een betere wereld. Let ook op het energieverbruik binnen het pand; misschien helpt het om een energieplan te maken om een beter inzicht te krijgen in je energieverbruik. Op basis van die gegevens weet je wat waar wordt verbruikt en waar je kunt besparen.