Wat doe je als je niet meer zo verliefd bent op je huis als eerst? Wat doe je als je, je huis anders wilt inrichten of als je groter wilt gaat wonen? Anno 2020 verhuizen we niet meer, we verbouwen! Afgelopen jaren was het chaos op de huizenmarkt. De huizen gingen voor de meeste belachelijke bedragen over de toonbank totdat het niet meer leuk werd. Daarnaast leek het ook wel of de hele huizenmarkt werd leeggeplukt. Er blijft bijna niks meer over en op dat punt zijn we gestrand. Zowel een huis kopen als je huis verkopen is op dit moment alles behalve aantrekkelijk. Daarom is verbouwen het nieuwe verhuizen. In dit blog een paar tips om je een beetje op weg te helpen.

Bedenk wat je wilt verbouwen en waarom

Om meteen maar even met de deur in huis te vallen, verbouwen is niet niks. Zeker niet als je het nog nooit hebt gedaan of als je twee linkerhanden hebt. In een verbouwing gaat behoorlijk wat bloed, zweet en tranen in zitten en dan hebben we het nog geeneens over de tijd en het geld gehad. Zeker als je alles zelf wilt doen kan het best een tegenvaller zijn. Bedenk daarom heel goed wat je wilt verbouwen en waarom. Is het je hele huis waar je niet meer verliefd op bent of zijn het misschien maar een paar ruimtes. Soms kan je met een kleine aanpassing een ruimte namelijk al een hele andere sfeer geven. Gaat dit in jouw geval niet werken? Dan weet je zeker dat je huis in ieder geval klaar is voor die verbouwing, nu jij nog.

Zorg dat je alles nauwkeurig en op tijd regelt

Van aannemers tot vergunningen, als je gaat verbouwen komen daar ook wat officiële zaken bij kijken. Wil je bijvoorbeeld uitbouwen aan de achterkant van het huis of boven in het huis? Dan heb je waarschijnlijk een vergunning nodig. Een vergunning kan je aanvragen bij de gemeente maar let er wel op dat hier behoorlijk tijd in kan gaan zitten. Zeker als niet alles meteen geregeld kan worden. Wil je een aannemer inschakelen voor je verbouwing? Ga dan op tijd op zoek naar iemand die voor jou de klus kan klaren. Aannemers hebben het op dit moment ontzettend druk, je bent namelijk niet de enige die gaat verbouwen. Sommige aannemers zitten zelfs al tot volgend jaar helemaal volgeboekt. Dus op tijd een plekje reserveren is wel aan te raden. Zorg daarnaast ook dat zowel je gereedschappen als bouwmaterialen op tijd binnen zijn. Zoals we net al zeiden hebben aannemers het ontzettend druk en ze gaan echt niet wachten als jouw spullen nog niet binnen zijn. Maak dus voor jezelf een goede en vooral strakke planning zodat zowel je gereedschappen als bouwmaterialen als alle andere benodigdheden op tijd binnen zijn.