Ieder mens is verschillend en gelukkig ook maar, anders werd de wereld zo saai. De ene mens vindt het heerlijk om op wintersport te gaan terwijl de andere juist liever de zon opzoekt. De ene persoon kan ’s ochtends meteen zijn bed uit springen als de wekker gaat terwijl de ander het nodig heeft om minimaal 4 keer te snoozen. We hebben allemaal andere behoeftes en wensen, ook als het werk betreft. Niet iedere persoon is namelijk geschikt voor werken in een groot kantoor en ook niet iedere persoon vindt het leuk om de hele dag buiten te zijn. Toch zijn er mensen die zich hier juist wel fijn bij voelen en voor deze mensen hebben we een aantal leuke banen op een rij gezet.

In de bouw

Dit beroep is vooral voor stoere mannen al wordt de groep vrouwen ook stapje bij stapje groter. Mensen die houden van buiten werken en klussen zullen waarschijnlijk er blij worden van het beroep bouwvakker. Een bouwvakker werkt over het algemeen voornamelijk buiten en bouwt huizen of andere gebouwen. Met name het bouwen van huizen wordt steeds populairder dus ook de vraag naar bouwvakkers neemt toe. Een bouwvakker werkt meestal van 07.00 tot 15.00/16.00 dit hangt een beetje af hou de pauzes vallen. In de zomer beginnen ze soms al om 05.00 om de hitte een beetje voor te blijven. In dit soort gevallen zijn ze dan al tegen 13.00 á 14.00 klaar. Dus vind je het leuk om lekker te klussen en houd je wel van afwisselend maar ook zwaar werk? Dan is de bouw iets voor jou.

Postbode

Nog een beroep waar je voornamelijk buiten bezig bent is postbode. Een postbode bezorgt post in een wijk of meerdere wijken. Met een fiets of kar beladen met post trekken de postbodes er dagelijks op uit om jou je post te brengen. Je loopt en fiets uiteraard wat af maar als je dat niet erg vindt en je vindt het leuk om lekker in de buurt rond te wandelen terwijl je werkt dan is dit misschien wel het perfecte beroep voor jou. Daarnaast heb je ook geen speciale opleiding nodig voor de beroep.

Verkeersregelaar

Heb jij juist graag de touwtjes in handen? Dan is verkeersregelaar misschien wel het perfecte beroep voor jou. Zijnde verkeersregelaar zorg jij ervoor dat het verkeer op een soepele manier blijft verlopen als er bijvoorbeeld wegopbrekingen zijn of als de stoplichten zijn uitgevallen. Jouw taak is ervoor zorgen dat de weggebruiker uiteindelijk alsnog veilig van A naar B kunnen rijden. Is dit beroep misschien wel iets voor jou? Dan is een cursus verkeersregelaar volgen de eerste stap naar je nieuwe droombaan.