Natuurlijk is het momenteel wat gemeen om een artikel te schrijven over backpacken in Azië. Sinds de pandemie is reizen onmogelijk geworden en al helemaal intercontinentaal reizen. Toch is er goede hoop dat met de vaccinaties van de komende maanden er weer meer mogelijk zal zijn. Deze zomer is reizen binnen Europa waarschijnlijk weer mogelijk, en in het najaar kunnen we misschien weer intercontinentaal reizen. Daarom bespreken we in dit artikel de inpaklijst voor als je gaat backpacken in Zuidoost-Azië. Want voor vele backpackers is Zuidoost-Azië dé locatie om te gaan reizen.

Drie essentiële dingen

Wanneer je gaat reizen zijn er drie dingen die je echt niet mag vergeten, het eerste ding is natuurlijk je paspoort. Het is niet alleen belangrijk dat je een paspoort bij je hebt, maar dat je ook een paspoort hebt dat lang genoeg geldig is. Bij vele landen moet je paspoort minimaal nog zes maanden geldig zijn wanneer je arriveert. Als je op reis bent en het dreigt te gebeuren dat je paspoort verloopt, dan kun je deze verlengen bij een Nederlandse ambassade. Ook wil je een bankpas en creditcard bij je hebben. Bewaar deze los van elkaar. Mocht er een gestolen worden of kapotgaan dan kom je niet in financiële problemen.

Een goede backpack

Als je in Azië gaat backpacken dan is het natuurlijk logisch dat je een goede backpack nodig hebt. Toch vinden sommige mensen het fijner om te reizen met een koffer met wieltjes. Beide opties hebben zo hun voordelen en daarom raden we om een optie ertussen in te kiezen. Er zijn tegenwoordig ook veel backpacks die wieltjes hebben. Zo krijg je het beste van de twee werelden. Denk bijvoorbeeld aan de Osprey trolley backpacks.

Fijne spulletjes

Naast de grote dingen is het natuurlijk ook belangrijk om de kleine fijne spulletjes bij je te hebben die je in veel situaties kunnen helpen. Denk aan een camera om alle mooie momenten vast te leggen, je telefoon natuurlijk en ook een powerbank. Heb je even geen toegang tot elektriciteit, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je telefoon plotseling leeg is. Een waterdichte zak is ook heel erg fijn om belangrijke elektrische spullen te beschermen en een lakenzak. Als je in hostels gaat slapen, neem dan ook zeker oordoppen mee.

Kleding

Neem gemakkelijke en fijne kleding mee die licht en dun is. Denk bijvoorbeeld aan een jurk travelstof. Kies niet voor witte kleuren want dat wordt snel vies tijdens het reizen en valt bij wit erg op. Kies bijvoorbeeld voor een jurk travelstof blauw.