In de voorjaarsmaanden vallen voor mij op de een of andere manier ineens alle familie en vrienden verjaardagen tegelijkertijd. Hartstikke gezellig natuurlijk, zeker als je met zijn allen de eerste zonnestraaltjes kan vangen in de tuin of op een terrasje terwijl je die verjaardagen viert. Maar op het gebied van cadeau's loop ik rond deze tijd van het jaar toch telkens tegen hetzelfde probleem aan: wat voor cadeau's vinden mannen nou leuk? Cadeau's voor haar lijken toch makkelijker, omdat vrouwen sneller blij te maken zijn met prullaria als nieuwe nagellakjes of make-up, een parfum of een leuk nieuw shirt. Mannen zijn vaak toch wat praktischer aangelegd, waardoor leuke persoonlijke cadeau's voor hem uitkiezen best een uitdaging kan zijn. Ik zet hier de beste cadeau-tips voor mannen op een rijtje!

Een leuk boek

Om heel eerlijk te zijn lees ik zelf, sinds de uitvinding van de smartphone, echt een stuk minder. Ik ben laatst toevallig voor het eerst weer in een nieuw boek begonnen en realiseerde me dat het nog altijd het perfecte cadeau is. En in dit geval gelukkig ook lekker genderneutraal! Natuurlijk zijn er een aantal mensen die gewoon écht niet van lezen houden, maar als iemand daar geen uitgesproken mening over heeft is een boek gewoon áltijd leuk om te krijgen. Je geeft iemand namelijk toch een hele wereld cadeau, en het is makkelijk iets binnen een gepast budget te vinden! Misschien ontdekt jouw broer, oom, vriend of vader zo wel een hele nieuw hobby, of zijn ze in ieder geval dankbaar voor wat nieuw leesvoer voor in de trein.

Geef een uitje cadeau

Soms, wanneer ik écht niks kan verzinnen voor een man in mijn leven die óf zelf alles al koopt wat ze wilen hebben (en niet al maanden voor hun verjaardag aan een verlanglijstje beginnen zoals sommigen dat doen) óf simpelweg geen spullen nodig heeft – kom ik aan bij mijn last resort, een uitje cadeau geven. Dit kan van alles zijn: een nachtje in een luxe hotel met zijn vrouw, een leuk etentje met de hele vriendengroep, een dagje naar een museum. Maar ook bijvorbeeld een workshop schilderen, koken, noem maar op. Een ervaring cadeau geven is misschien niet altijd heel standaard, maar kan verrassend leuk zijn – met name als iemand zelf zegt dat ze écht niks weten wat ze zouden willen krijgen! Je kunt zelf een mooie tegoedbon maken en dat dan plakken op iets kleins, zoals een rol koekjes waar iemand echt van houdt of bijvoorbeeld een fles wijn of bier. Zo gepiept!