Mensen hebben soms een beeld dat ouderen minder geven om hun uiterlijk, maar in een samenleving waar uiterlijk een steeds belangrijkere rol is gaan spelen, is het ook voor ouderen een belangrijk aspect. Want wie wil er nou niet goed verzorgd uitzien? Waarschijnlijk niemand. Zodoende willen ook ouderen meegaan met de trends, niet alleen op het gebied van mode, maar ook op het gebied van de technologie. Je ziet niet voor niets steeds meer ouderen met een smartphone of een tablet aan de slag gaan. Ook zij willen de rest van de samenleving kunnen bijbenen. En ik geef ze goed gelijk. Ook oudere mensen mogen zichzelf lekker verwennen met mooie kleding en hun best doen om mooi voor de dag te komen. En ookal zouden ze het niet voor een ander doen, kan je je natuurlijk ook mooi maken voor jezelf. In deze blog geef ik een aantal tips om er op de oude dag nog mooi uit te zien.

Stigma's

Allereerst wil ik een aantal stigma's uit de wereld helpen. Er is zo'n beeld dat ouderen niet meer dezelfde kleding zouden kunnen dragen als jongeren. En natuurlijk zie ik een ouder persoon niet in een korte jurk of een mini rokje lopen, maar voor neutralere items als een jeans vind ik dat dit niet geldt. Een jeans kan voor ellke leeftijd en is dus zeker niet gebonden aan de strakke liichamen van jongeren. Natuurlijk zijn er items waar je volwassenen liever niet in ziet lopen, zoals korte jurkjes, mini rokjes en enorm hoge hakken. Dit soort items zijn dan logischerwijs ook niet passend voor ouderen. Echter vind ik dat er verder geen lijnen getrokken moeten worden tussen de kledingmogelijkheden van volwassenen en ouderen. Ik raadt mensen het liefste altijd aan om zich te kleden waarbij zij zich het lekkerste voelen. Daar gaat het immers om. Niet om de mening van anderen. Als jij iemand zijn of haar mening belangrijk vind, kan je daar natuurlijk een waarde aan geven, maar probeer hierbij nooit jouw eigen mening te vergeten.

Items

Doot het ouder worden ga je merken dat bepaalde items niet meer voldoen aan jouw eisen. Zo kunnen bepaalde kledingstukken te los of te strak gaan zitten of vind je ze niet meer bij je figuur passen. Ook voor je voeten ga je meestal andere eisen stellen. Zo kunnen je voeten gevoeliger worden en wil je zodoende stevigere schoenen, denk hierbij bijvoorbeeld aan waldlaufer schoenen die je bij vamos schoenen kunt kopen.