In Nederland wordt door de meeste mensen ontzettend veel gefietst. Hierdoor is het van belang om in dit land een goede fiets te hebben. We hebben als fietser zijnde daarnaast erg veel mazzel in dit land. Alle fietspaden worden namelijk erg goed verzorgd, zeker wanneer je dit vergelijkt met andere landen in Europa. Daardoor hebben we vaker ook gewoon de mogelijkheid om de fiets te kunnen pakken. Hierdoor is het voor velen simpelweg de beste optie om de fiets als vervoersmiddel te kiezen. Tevens werken mensen steeds vaker dichterbij huis. Nu kunnen mensen bovendien vaak vanuit huis werken. Hierdoor zal de auto steeds minder nodig zijn en is het steeds makkelijker om de fiets te pakken. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond om te fietsen, daardoor blijven we in goed beweging. 

 

Stadsfiets 

Er zijn veel typen fietsen die we hebben in ons land. Zo kan je kiezen uit de bakfiets, de elektrische fietsen en de bekende stadsfiets heren. Alle verschillende soorten fietsen hebben zo bepaalde voor- en nadelen. De stadfiets is een fiets met veel gemakken. Doordat deze fiets vooral voor de kortere afstanden wordt gebruikt, is het fijn om een fiets te hebben waarop je gewoon comfortabel kan gaan fietsen. Tevens is het bij een stadsfiets fijn om een paar versnellingen te hebben. De wegen in de stad zijn vaak relatief vlak, maar soms kan het ook gebeuren dat je met veel wind op de stadsfiets moet stappen. Doordat de stadsfiets niet zo uitgebreid is als een elektrische fiets, scheelt dit flink in de kosten. De aanschaf van een nieuwe stadfiets is dan ook niet al te duur. Zeker niet als je bedenkt dat je er een geweldige fiets voor in de plaats krijgt. 

 

Diverse soorten 

Toch zal niet iedere heer dezelfde stadfiets willen. Gelukkig zijn er dan ook verschillende soorten stadsfietsen voor de heren, waardoor er altijd wel een model te vinden is die bij jou zal passen. Ook is het niet geheel onbelangrijk om een fiets te vinden die in jouw budget zal vallen. Bij een fiets is het eerst belangrijk om te kijken welk type frame je graag zou willen. Ook bij een herenfiets kan je er namelijk voor kiezen om geen stang in het midden te nemen. Daarnaast is het vaak belangrijk om te bekijken hoeveel versnellingen je op de fiets wil hebben. Vervolgens zal je door deze filters zonder twijfel een fiets kunnen vinden die perfect bij jou zal passen.