Is binnenkort je mobiele telefoon abonnement afgelopen? Dan kan je er voor kiezen om te verlengen, om over te stappen naar een andere provider of om helemaal over te stappen naar een sim only abonnement. In de eerste twee gevallen mag je waarschijnlijk een nieuwe mobiele telefoon uitkiezen als je hiervoor kiest uiteraard. Er zijn tegenwoordig alleen zoveel mobiele telefoon aanbiedingen, voor welk model en/of merk ga je dit keer weer eens kiezen? Om je een klein beetje op weg te helpen hebben we hier wat tips voor je op een rijtje gezet.

Een eenjarig of tweejarig abonnement?

Meestal kiezen we ons abonnement op basis van de telefoon. Toch kan het zijn dat je mobiele abonnement hierdoor wat hoger uitvalt dan dat in eerste instantie de bedoeling was. Dit komt omdat je voor de nieuwere modellen gewoon meer betaald, wat uiteraard niet zo gek is. Maar kies je in zo’n geval ook nog eens voor een éénjarig abonnement in plaats van een tweejarig abonnement dan vallen je kosten helemaal hoog uit. Bedenk daarom eerst van te voren of je een eenjarig of tweejarig abonnement wil en ga dan pas naar de modellen kijken. Dan heb je zelf in ieder geval de controle over de eventuele prijs en ben je ook jij in ieder geval blij met wat je afsluit.

Welk model en/of merk wil je?

Heb je besloten voor hoe lang je een abonnement gaat afsluiten? Dan is het tijd om te kijken naar de modellen en merken die op dit moment op de markt zijn. Samsung en Apple zijn uiteraard de grote spelers op de markt maar onderschat andere modellen zeker ook niet. Ze hebben misschien iets minder naamsbekendheid maar dat maak ze zeker niet minder slecht. Zo heeft Huawei laatst bijvoorbeeld nog een model naar de markt gebracht met een camera van topkwaliteit. Je hebt uiteindelijk misschien bijna hetzelfde als Samsung maar je betaalt hier wel een stuk minder voor. Daarnaast hangt het per merk natuurlijk ook af welk besturingssysteem er gebruikt wordt. Zo draait alles van Apple op IOS en de andere merken draaien op Android. Beide hebben zo hun voordelen en nadelen en het is natuurlijk ook maar een beetje waar je aan gewend bent. De ene zweert bij Android terwijl de ander nooit meer anders wil dan IOS.

Daarnaast kan de camera, het werkgeheugen en het formaat van de telefoon ook nog een belangrijke rol spelen in je keuze. En, weet jij al voor welke mobiele telefoon jij gaat?