Sinds ik jong ben weet ik niet zeker wat ik later voor werk wil doen. Vanaf mijn dertiende heb ik bijbaantjes gehad. Ik ben begonnen met een krantenwijk, dit was niks voor mij. Veel te koud in de ochtend en weinig contact met mensen. Hierna heb ik geprobeerd om een baan bij de Mac Donalds lang vol te houden. Helaas was dit ook geen groot succes. Ook hier moest ik vroeg in de ochtend beginnen met werken. De mensen die ik tegenkwam waren vaak niet heel vriendelijk en het uurloon was ook niet geweldig. Nadat ik hier ontslag had genomen ging ik solliciteren bij een echt horecabedrijf in Scheveningen. Hier hoefde ik niet vroeg te beginnen omdat het werk vooral ‘s avonds was. Dit werk heb ik toen wat langer volgehouden, maar ook dit ging vervelen. Ik dacht even dat ik iets had gevonden wat ik leuk vond omdat ik twee keer een baan in dezelfde branche wilde hebben. Helaas bleek ook dit niet te werken. In de tussentijd had ik mijn middelbare school afgemaakt. Mijn HAVO examens waren goed verlopen en ik was met een gemiddelde van een 7,3 geslaagd. Nu was het tijd om een verdere opleiding in het HBO te zoeken.

Het HBO

Met mijn scheikundige profiel op de HAVO ging ik op zoek naar een studie in de richting van het medische veld. Ik had destijds dit profiel gekozen puur omdat de andere mij niet leuk leken. Ik bedacht me nu pas dat ik dit had gekozen omdat het juist het leukste was wat ik kon kiezen! Ik raakte snel verslaafd aan het lezen van magazines over ontdekkingen op het gebied van ruimtevaart, maar ook geneeskundige vooruitgangen. Ik bedacht me dat ik van deze hobby mijn baan wilde maken. Ik wilde heel graag een geneeskundige studie doen in Amsterdam. Helaas had ik hier werkervaring voor nodig.

Werken

Na lang zoeken kwam ik terecht op een website genaamd QTC recruitment. Hier vond ik een vacature voor customer service manager. Ik mocht hier onder begeleiding van de oude service manager twee jaar komen werken. Dit was genoeg voor mijn studie. Ik kon de volgende dag gelijk aan de slag. De manager legde mij mijn taken uit en wat mij ongeveer te wachten stond.  Ik vertelde hem over de studie die ik wilde gaan doen. Hij had deze studie ook gedaan en zei dat ie het geweldig vond! Er gaan heel veel deuren voor je open, vertelde hij. Ik kon niet wachten om te beginnen.