Tegenwoordig hebben veel mensen eens in het jaar of zeker een keer in de twee jaar wel een nieuwe mobiel. In veel gevallen krijg je deze als je, je abonnement verlengt bij je huidige provider of overstapt naar een andere provider. In sommige gevallen koop je hem misschien wel zelf als dat voor jou voordeliger is. Hou je het ook wendt of keert, je hebt waarschijnlijk niet maar één mobieltje thuis liggen. Liggen er in jouw lade misschien wel twee of meer oude mobiels die je niet meer gebruikt? Dit kan je er allemaal nog mee doen!

Gebruik hem als reservetelefoon

Je oude telefoon is uiteraard niet meer zo nieuw als degene die je op die moment gebruik en misschien zitten alle laatste updates en snufjes er niet op maar een oude telefoon kan je prima gebruiken als reserve telefoon. Zeker voor de mensen die hun telefoon nog wel eens met enige regelmaat laten vallen. De telefoons van tegenwoordig kunnen in vergelijken met de telefoons van vroeger maar weinig hebben. De telefoon zijn zo dun en geavanceerd dat we eigenlijk ook niet anders mogen verwachten. Toch brak je scherm niet zo vroeger als dat ze nu doen. Je Nokia 3310 kon je 100 keer laten vallen en er was nog geen krasje op te bekend. Je IPhone laat je een keer vallen en het hele scherm is kapot. Niet heel handig. Je kan uiteraard een scherm reparatie doen maar je oude telefoon gebruiken als je nieuwe kapot is, is ook een goede optie.

Weggeven of verkopen

Is jouw oude mobieltje nog vrij nieuw en/of heeft hij weinig gebruikssporen? Dan kan je er ook over nadenken om deze mobiel weg te geven of te verkopen. Er zijn zat mensen die op dit moment opzoek zijn naar een tweedehands mobiel. Bijvoorbeeld omdat ze geen reserve mobiel in de la hebben liggen. Je kan je telefoon tegenwoordig zelfs online verkopen aan opkopers. Dit zijn speciale site waar je al je gegevens van je mobiel in moet vullen zoals merk, model, leeftijd, schade en ga zo maar door. Aan de hand daarvan bepalen ze de waarde en voor dat bedrag kan je, je mobiel aan hun verkopen. Natuurlijk valt die bedrag wel lager uit dan bijvoorbeeld een verkoop op marktplaats maar hij is wel meteen weg.

Recyclen

Is je mobiel niet meer goed genoeg om te gebruiken of doet deze het simpelweg gewoon niet meer? Laat hem dan recyclen. Verschillende onderdelen in je telefoon zoals de batterij kunnen namelijk prima worden hergebruikt. Zonde als deze onderdelen op de vuilnisbelt belanden. Je kunt je oude telefoons tegenwoordig bij de meeste supermarkten inleveren dus je hoeft er ook nog geen eens ver voor te rijden.