Tot voor kort dacht ik altijd dat je alleen een auto kon leasen als je bij een bedrijf werkt dat een deal heeft met een lease-bedrijf. Dit is echter helemaal niet het geval! Je kunt ook leasen als particulier! Dit gaat steeds vaker ook onder shortlease contracten. Shortlease contracten zijn contracten die vaak kort lopen en per maand opzegbaar zijn! Mijn werk is erg afwisselend. Soms moet ik elke dag reizen en soms een tijd ook niet. Voor mij is zoiets dus ideaal! Daarnaast kun je als ZZP-er ook een shortlease contract afsluiten. Het kan dus zowel voor zakelijk als privé! In deze blog vertel ik jullie meer over hoe deze shortlease contracten precies werken, en wat de voordelen er van zijn. Veel leesplezier!

 

De voordelen aan shortlease contracten

Er zitten veel voordelen aan een shortlease auto! Het grootste voordeel is dat je natuurlijk een auto hebt in tijden van nood. Daarnaast is het grootste voordeel dat je niet lang aan die auto vast zit. Je kunt het contract na een paar maanden al opzeggen. Dit is met gewone lease-auto's niet het geval. Dan zit je vaak aan contracten van minimaal 36, 48 of zelfs 60 maanden vast. Het is dus ideaal voor mensen die niet elke periode van het jaar een auto nodig hebben. Een volgend voordeel is dat de contracten steeds goedkoper worden, en je daarom niet heel veel meer geld meer kwijt bent. Als je bij een kleiner bedrijf een shortlease auto huurt in plaats van traditionele leasemaatschappijen dan beheren ze de zaken als onderhoud en reparatie zelf. Hierdoor zijn maandkosten vaak lager en sluit je dus een contract af tegen het voordeligste tarief!

 

Een shortlease auto voor de zaak

Als ZZP'er kan een shortlease auto een perfecte uitkomst zijn. Stel, aan het begin van je nieuwe bedrijf moet je heel veel reizen om met zakenrelaties af te spreken, maar je daarna waarschijnlijk geen auto meer nodig hebt, dan kun je heel goed een shortlease contract gebruiken! Met magneetstickers met je logo er op kom je ook nog eens superprofessioneel op locatie aan en maak je reclame! En dat zonder een auto te kopen en te laten spuiten!

 

Ook voor je priveleven een shortlease auto

Ook in je priveleven kan een shortlease auto zeker van pas komen. Zo kan het maar zijn dat je op eens wat meer moet gaan reizen, maar ook weet dat dit na een paar maanden al weer voorbij is. Of je wilt misschien een tijdje het hebben van een auto uittesten voordat je er een koopt. Het kan ook zijn dat je veel verhuist van en naar het buitenland en dus niet een auto wil kopen. Allemaal redenen om niet een auto te kopen maar om voor een shortlease auto te gaan! Dit laat ook zien dat een shortlease auto een creatieve oplossing is voor veel vervoersproblemen!