Het is een grote eer gevraagd te worden om getuige te zijn bij een trouwerij. Voor twee vriendinnen heb ik die rol al mogen vervullen. Het waren beide prachtige bruiden en mooie bruiloften. Als ceremoniemeester moet je voor en tijdens die dag vaak veel meer regelen, dus als getuige heb je het eigenlijk makkelijk. Je hoeft alleen maar die handtekening te zetten en verder mag je genieten van die mooie dag. Maar er is wel één belangrijke en mooie taak die je daarvoor wel vervuld moet hebben. Het organiseren van het vrijgezellenfeest wordt namelijk vaak toegewezen aan de getuige. En dan wil je natuurlijk wel een programma samenstellen dat origineel is. Al is het allerbelangrijkste uiteraard dat je iets bedenkt dat goed bij de persoon past voor wie je de dag organiseert. Want zij is natuurlijk de koningin van die dag!

Vraagje

Mijn zus en haar vriend kwamen onlangs bij mij eten. Ze vertelden toen dat ze gingen trouwen. Ik was door het dolle heen. Natuurlijk verandert er weinig aan hun relatie. Want ze zijn al jaren samen en wonen ook al tijden samen in het huis dat ze samen gekocht hebben. En toch blijft het iets bijzonders als twee mensen graag met hun dierbaren willen vieren dat ze voornemens zijn de rest van hun leven met elkaar te delen. Het is een mooie manier om stil te staan bij het stel, hen veel geluk toe te wensen en simpelweg te feesten. Mijn zus zei dat ze dus een vraagje had, want ze hoopte dat ik een van haar getuigen wilde zijn. Ik vond het een eer dat ze mij vroeg en was in de wolken dat zij en haar vriend gingen trouwen. ’s Avonds in bed lag ik al te denken aan wat voor leuks ik zou kunnen bedenken voor het vrijgezellenfeest voor mijn zus.

Leuke verhaaltjes

Ik dacht aan de programma’s die ik eerder al had samengesteld voor die twee vriendinnen die eerder al getrouwd waren. Dat waren leuke dagen geweest, maar ik wilde natuurlijk niet dezelfde dingen gaan doen die ik toen bedacht had. Elke bruid verdient haar eigen programma! Tenminste, voor de dagen die ik zelf organiseer. Uiteindelijk kwam ik via internet op het idee voor een stoer uitje, waarna we tijdens een borrel een leuke quiz zouden doen en een heerlijk diner zou volgen. Ook zou ik een leuk boekje samenstellen met leuke verhaaltjes die ik haar vriendinnen zou vragen te schrijven. Snel inventariseerde ik wanneer de meeste van de genodigden konden, zodat we een datum konden prikken. Uiteraard zou deze nog geheim blijven voor mijn zus en moest ik iets bedenken waardoor ze die dag zou blokken en ik haar mee kon nemen naar de eerste locatie. Het zou een fantastische dag worden!