Wanneer een kat last heeft van vlooien is dat voor niemand leuk. Katten horen enthousiast door het huis heen te rennen en katten die ook buiten leven moeten de optie hebben om op avontuur te kunnen gaan. Wanneer katten last hebben van vlooien kan dat echter erg vervelend zijn. Katten zijn nog steeds een van de favoriete dieren om als huisdier te hebben. Dat is ook niet voor niets, want niet alleen zijn katten erg speelt en leuk om in huis te hebben, maar daarnaast zijn de meeste katten ook super lief. Zolang je goed voor jouw kat zorgt zal de kat ook goed voor jou zorgen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de kat dagelijks de nodige aandacht te geven. Ook moet de kat uiteraard alle nodige opties hebben om zichzelf overdag te vermaken.

 

Vlooien 

Wanneer jouw kat last heeft van vlooien wordt het echter een stuk lastiger om zichzelf te vermaken. Een vlooien kat zal het grootste deel van de dag namelijk bezig zijn met het krabben van de huid. Daarnaast is het mogelijk dat de kat zich wat vervelender gaat gedragen door de continue jeuk. Vlooien zijn uiteraard kleine parasieten die maar wat graag op de warme huid van dieren leven. Deze vlooien leven bovendien van het bloed van de dieren. Het speeksel dat bij het bijten in de huid vrijkomt, maakt dat vlooien gaan jeuken. Hierdoor kan je er gelukkig relatief snel achter komen wanneer jouw huisdier last heeft van vlooien. De vlooien kunnen jouw spinnende vriend het leven erg zuur maken, dus je zal snel actie moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat jouw kat geen last meer heeft van de vlooien. 

 

Weghalen 

Er zijn gelukkig diverse producten die zullen helpen om de vlooien van de kat weg te kunnen halen. Deze producten zijn er in diverse varianten, waardoor het altijd mogelijk is om te kiezen voor een optie dat het best bij jou en jouw kat zal passen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een speciale shampoo. Op deze manier zullen de vlooien van de huid van de kat afgaan. Het is echter verstandiger om vooral in te zetten op een spray, halsband of tabletten. Deze middelen helpen vaak effectiever bij katten, waardoor het probleem sneller opgelost zal worden. Hierdoor zal de kat geen last meer hebben van jeuk op het lichaam. Vergeet daarnaast ook niet om bepaalde spullen van de kat te reinigen. Op manden, kussens of speeltjes kunnen de vlooien namelijk ook gaan zitten.