Als zelfstandig ondernemer of baas van een groter bedrijf ben je verantwoordelijk voor de zakelijke energie. Of je nu een energiecontract als zzp’er afsluit of wanneer je kiest voor mkb energie; anno 2020 is het vooral belangrijk om te kijken of je voor groene of grijze energie gaat. Steeds meer ondernemers kiezen voor groene stroom en dat is niet voor niets. Duurzaamheid is namelijk een hot item op de agenda. Willen we dat de wereld blijft bestaan zoals die is dan moeten we stappen ondernemen. Een van de stappen die je als ondernemer kunt zetten, is kiezen voor een groene energieleverancier of voor het zelf opwekken van stroom. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van groene stroom.

Groene energie voor een betere wereld

Een van de grootste redenen waarom je als ondernemer over zou moeten stappen op groene energie is omdat het beter is voor de wereld. Wat veel mensen nog niet weten, is dat bij de productie van grijze energie veel CO2 vrijkomt. CO2 is slecht voor het milieu. Bij de productie van groene stroom komt er veel minder CO2 vrij. Tel daarbij op dat groene energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald die nooit op kunnen, in tegenstelling tot de fossiele bronnen bij grijze energie, en je hebt een win-win situatie. Vandaag de dag merk je onder andere door klimaatverandering al dat mensen íets moeten doen om de wereld te helpen. Zorg er daarom in ieder geval als ondernemer voor dat jij je steentje op deze manier bij kunt dragen.

Duurzame stroom is betaalbaar

Veel mensen denken dat het overstappen op groene energie vooral een dure overstap is. In dat geval kunnen we je verrassen met het feit dat dat allang niet meer de waarheid is. Omdat er steeds meer vraag is naar duurzame (zakelijke) stroom komen er met het jaar meer energiebedrijven bij die groene energie leveren, ook aan zakelijke klanten. Je kent het principe vast wel, maar als er meer aanbod is, gaat de prijs omlaag. Dat betekent dat groene energie een stuk beter te betalen is dan een paar jaar geleden. Daarnaast kun je tegenwoordig heel gemakkelijk de beste aanbieding op het gebied van groene energie mkb of een andere vorm van zakelijke energie scoren. Op Minder.nl vind je een handige energievergelijker waarmee je binnen enkele stappen al weet welke deal het beste bij jouw jaarverbruik past. Zo betaal je nooit meer te veel voor verantwoorde energie.

Zelf energie opwekken wordt gesteund

Tot slot is het als baas van een bedrijf zeer aantrekkelijk om anno 2020 zelf te beginnen met het opwekken van groene stroom. Dit kun je al heel gemakkelijk doen door zakelijke zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren. Omdat de Nederlandse overheid bedrijven steunt die overstappen op energiebesparende maatregelen zijn er diverse vergoedingen en subsidies aan te vragen wanneer je kiest voor zonnepanelen of een andere manier om energie op te wekken. Op die manier wordt het voor de Nederlandse ondernemer alleen maar aantrekkelijker om te kiezen voor deze groene stap binnen het bedrijf. Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat je de investering in zakelijke zonnepanelen er al binnen enkele jaren uit hebt. Daarna profiteer je van gratis groene stroom! Kortom: groene zakelijke energie is beter voor de wereld en ook nog eens hartstikke goed te betalen.