Dit is toch een lastige tijd van het jaar. Je weet gewoon niet wat je aan moet trekken. Echt winter is het nog steeds niet en echt lente ook nog niet. Maar de eerste bollen komen alweer boven de grond, de vogeltjes fluiten en het zonnetje straalt. Toch kan het nog bitter koud zijn, vooral als het waait. Maar wat trek je aan? Ga je toch nog voor je dikke winterjas met muts, sjaal en wanten? Of kies je al voor je tussenjas? Het één kan zomaar veel te koud zijn en het ander veel te warm. De oplossing? Laagjes!

Je kleden alsof je naar Siberië gaat is niet nodig

Tenzij je dus naar Siberië gaat. Maar hier in Nederland kun je best met wat minder toe. Kies daarom laagjes die je kunt afpellen en weer aan kunt trekken. Zo heb je het nooit te koud en nooit te warm. Dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hier zijn wat tips. Ga je toch in je dikke winterjas op pad? Zorg dan vooral dat je daaronder niet je allerdikste trui aanhebt. Die is echt niet nodig op het moment. Kies je voor je tussenjas? Dan is het verstandig om een sjaal mee te nemen die je om je nek en hoofd kunt wikkelen. Maar die ook gemakkelijk in je tas past voor als je ‘m even niet nodig hebt.

Denk ook aan je benen

De frisse wind om je benen kan ervoor zorgen dat je enorme jeuk krijgt van de kou of van het zweten in je dikke (thermo)broek. Kies dus verstandig bij de gelegenheid. Ga je een fikse strandwandeling maken? Dan is zo’n extra dikke broek helemaal niet fijn. Je loopt jezelf wel warm. Ga je kijken bij je zoon of dochter op de ijsbaan? Dan zit jij stil en kun je wel wat extra warmte gebruiken. Dan is een wijdere broek met daaronder een legging wel weer verstandig.

Online shoppen voor de beste kleding voor ieder seizoen

Vroeger gingen we twee keer per jaar “de stad in” om te shoppen voor het aankomende seizoen. Dat gebeurt al lang niet meer. Je kunt nu, heel gemakkelijk, alle kleding en accessoires online vinden en bestellen. Je hebt ze dan snel in huis en kunt thuis, voor je eigen spiegel en op je gemak, passen. Ideaal natuurlijk! Zo kun je ook alvast vooruit denken voor het komende seizoen. Dingen alvast op je wensenlijstje zetten is altijd een goed idee. Onze tip voor zowel online als in de winkel shoppen is shoppen bij NIKKIE!