Misschien lijkt het vanwege de vele stormen de laatste tijd meer alsof het herfst is en voorspellen de experts dat het in maart alweer lente zal worden, maar het is nog aardig koud buiten en helaas hebben onze huid en ons haar het dus nog even zwaar te verduren. Op het gebied van schoonheid en verzorging is de winter namelijk zeker het meest vervelende seizoen – je huid wordt droog, je haar pluizig, en een lekkere hete douche maakt het alleen maar erger. Daarbij drinken we in de winter vaak een stuk minder omdat we simpelweg minder zweten en er dus minder snel aan denken, wat ook weer voor uitdroging kan zorgen. Kortom: je huid en je haren hebben het zwaar deze maanden. Hier wat tips op een rijtje om er goed doorheen te komen!

Smeren, smeren, smeren

Ik heb zelf al mijn hele leven last van een enorm droge huid, zowel in mijn gezicht als op de rest van mijn lichaam. Dat betekent dat ik in de winter erg trekkerige huid krijg van de kou, en dat een hete douche het helaas alleen maar erger maakt. Maar zelfs al merk je hier zelf niets van is het een proces wat eigenlijk vrijwel altijd gebeurt als het buiten kouder wordt. Zorg dus dat je je huid goed hydrateert van binnen en van buiten! Drink voldoende water en smeer je regelmatig in met een voedende creme. Doe dit na het douchen als je net zeep hebt gebruikt en heet water, dan kan je huid altijd wel een extra boost gebruiken! Maar ook voor als je midden op de dag merkt dat je huid trekkerig is kun je altijd een potje creme of flesje bodylotion meenemen. 

Pluizig haar tegen gaan

Op je haar heeft de kou – en de hete douche – helaas hetzelfde effect. Je haar droogt uit, waardoor je puntjes sneller kunnen splijten en de boel kan wat pluizig worden, waardoor het niet goed te stylen valt zoals je dat normaal doet. Zorg dat je ook je haar dus goed verzorgt, met echt goede en voedende producten. Hou het niet bij je shampoo van de drogisterij, maar kijk eens wat ze bij bijvoorbeeld je kapper gebruiken voor verzorgingsproducten. Die laten het haar er niet alleen mooi en gezond uitzien, maar hebben ook een echt verzorgende werking. Het merk kerastase bijvoorbeeld maakt betaalbare producten van enorm goede kwaliteit. Met een goede conditioner en af en toe een masker kom jij de winter door met lange, glanzende lokken!