Verhuizen is vrijwel altijd een leuke bedoening. Het vooruitzicht op een nieuwe woonsituatie die over het algemeen beter zal zijn dan de huidige, een nieuwe omgeving, een nieuw huis om in te richten, een schone lei. Maar het is ook ontzettend heftig. Je verplaatst toch je hele leven, en dat is niet niks. Want als je alles in een keer oppakt en ergens anders weer neerzet, is er altijd wel iets wat je perongeluk laat vallen. Om dat te voorkomen hebben we voor jou een lijstje gemaakt met dingen om niet te vergeten, zodat in ieder geval die stress je ontnomen word!

Regel de praktische zaken eerst 

Een verhuizing kan nooit van de radar af blijven, dus het is belangrijk dat je alle administratie goed regelt. Als je dit niet doet kun je met bijvoorbeeld de belasting namelijk al snel in de problemen komen. Bewaar dit niet tot het laatste moment! In alle stress van het klussen en inrichten worden dit soort vanzelfsprekende dingen juisr vaak vergeten, wat weer tot extra zorgen leidt. Probeer dit dus het liefst nog te regelen voordat je aan het echte fysieke verhuizen begint. Denk aan je inschrijven bij de nieuwe gemeente en uitschrijven bij de vorige, je adreswijziging doorgeven voor belangrijke post, je verzekering aanpassen als je woonsituatie er erg op vooruit gaat, enzovoort.

Regel van tevoren je afval

Of je nou veel moet gaan klussen of niet, iedere verhuizing leidt tot veel afval. Zowel in je oude huis waar je alles eerst uitzoekt en opruimt, als in je nieuwe waar je met een schone lei wil beginnen en toch iets strenger bent als het om troep gaat. Maar ook met schoonmaken en klussen wordt er altijd meer afval geproduceerd dan je in de eerste instantie verwacht. En als jij straks de eerste avond op je bank ligt te genieten van je mooie nieuwe huisje, wil je natuurlijk niet dat je in je ooghoek die hoop afval nog ziet liggen. Je wil met een gerust hart kunnen gaan genieten, dus zorg dat je, bijvoorbeeld door middel van een container huren, van te voren iets regelt om je afval op tijd weg te laten halen.

Vergeet niet te genieten 

Hoeveel stress een verhuizing ook met zich mee kan brengen, het blijft nog altijd ook erg leuk. Door alles wat je moet doen kan dit al snel naar de achtergrond vervagen, maar het is belangrijk om met een positief gevoel het proces in te stappen zodat je een goed gevoel houdt bij je nieuwe huis! Vergeet uiteindelijk dus vooral niet om ook te genieten tussendoor. Het is misschien even hard werken, maar voor een goed doel!