Een houten vloer heeft veel voordelen. Zo zul je op een houten vloer bijna nooit koude voeten hebben. Hout is en blijft een warm materiaal. Ook is een massief houten vloer goed schoon te maken. Zelfs de krasjes en deukjes die er door dagelijks gebruik in zullen komen, zullen alleen maar bijdragen aan de sfeer in je huis. En vind je het op een gegeven moment te gek worden, al die schades? Dan schuur je een massieve vloer gemakkelijk op en voorzie je deze van een mooie nieuwe toplaag. Kijk eens bij Laminaatenparket.nl voor alle verschillende mogelijkheden!

Een houten vloer kwestbaar? Niet meer!

Weet je nog, dat je vroeger thuis kwam bij je oom en tante en dat je dan bij de deur je schoenen moest uit doen? Alles om te voorkomen dat de parketvloer zou beschadigen. Die tijden zijn gelukkig geweest. Misschien trek je nog steeds je schoenen wel uit bij de deur, maar heeft dat eerder te maken met hygiëne dan met het eventueel beschadigen van de vloer. De toplagen van nu zijn namelijk veel steviger dan die van vroeger. De lakken, beitsen en oliën zijn flink doorontwikkeld de laatste jaren en dat zie je terug in de kwaliteit van de vloeren.

Een parketvloer klinkt zo ouderwets!

Dat vind ik dus ook. Parket is iets voor bij je opa en oma thuis. Niet voor in jouw (eerste) huis toch? Toch is een parketvloer niets anders dan een houten vloer. Een vloer gemaakt van massieve planken hout. In welke kleur en houtsoort dan ook. Ook de diverse legmogelijkheden bestaan nog steeds. Wil je graag een visgraatvloer voor een klassiek effect? Of wil je juist een vloer die onbehandeld lijkt voor een rustiek effect? Alles kan en mag tegenwoordig. De enige die dat bepaalt voor in jouw huis, dat ben jij!

Een houten vloer leggen of laten leggen?

Het leggen van houten vloeren is echt wel een werkje voor specialisten. Zij weten precies hoeveel afstand er gehouden moet worden tussen de planken en of de vloer verlijmd dient te worden of niet. Ook kan degene die jouw vloer komt leggen je voorzien van waardevolle informatie over ondervloeren en plinten. Sterker nog, die kunnen ook gewoon door deze persoon gelegd worden. De vloerenlegger heeft daarbij ook nog eens alle gereedschap in zijn bus of auto. Hij doet dit werk iedere dag en weet dus precies wat er moet gebeuren en hoe zo'n zaagmachine nu eigenlijk werkt. Dat scheelt jou veel tijd en ergernissen.